Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 22 января 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1023,13-1,7%

Індекс УБ трохи просів за результатами торгів в середу – на 0,15%.

А поміж тим, вчора стався справжній прорив на фондових ринках країн, які розвиваються. Їх композитний доларовий індекс, MSCI EM, за минулий день скакнув майже на 2%. Ріст почався зранку, а точніше з ночі, коли почались торги в Азії (на відкритті торгів в Україні індекс додавав 1,2%) і продовжився протягом всього дня – до закриття фондових бірж в Латинській Америці. Скажімо, бразильські фондові індикатори додали 2,8% та 2,7%, мексиканські – 1,8 та 1,9%.

Також позитивними були і вчорашні торги акціями в Європі і в США. Зведений індекс найбільших підприємств Європи STOXX 600 підріс на 0,6% та ще раз вийшов на новий максимум з 2008 року. Широкий фондовий індекс США S&P 500 в середу додав 0,5%.

Справжньою подією для світових ринків може стати сьогоднішнє рішення ЄЦБ. На ринку поширюються чутки, що Центральний банк Європи прийме рішення про програму кількісного пом’якшення обсягом 50 млрд. євро на місяць тривалістю до 2016 року (на загальну суму в 550 млрд. євро) або, навіть, тривалістю два роки. Це підштовхує європейські фондові ринки вверх. Щоправда, після суттєвого росту регіональних бірж в попередні дні, сьогодні ф’ючерси на європейські індекси торгуються, хоча й позитивно, та все ж коло нуля. Індекс MSCI EM зранку додає трохи більше 0,1%.

Для України позитивними є результати вчорашньої зустрічі Президента України з Головою розпорядником МВФ. Програма амбітних реформ може бути прийнята до кінця місяця, а програма фінансування Фонду України значно розширена. Про це в різних інтонаціях повідомили Петро Порошенко та Крістін Лагард після зустрічі.

На фоні значного росту зовнішніх ринків, особливо ринків країн, які розвиваються, сьогодні можна очікувати, що український фондовий ринок почне їх доганяти і також помітно підросте. Щоправда, такий рух до певної міри вступає в протиріччя з технічною картиною, яка складалась в останні дні на локальному ринку акцій, остання, скоріше, вказує на більшу можливість незначного зниження фондового індикатору. Тож, ставлячи на ріст цін українських акцій в ході сьогоднішніх торгів треба бути обачним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 января 2015
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
ПремаркетРост
ITT Investment group
Утренний комментарий: всё внимание инвесторов к заседанию европейского регулятораРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду