Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 23 января 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1019,28-0,38%

Індекс УБ знизився за результатами вчорашніх торгів на 1,7%. Більша частина зниження припала на другу половину дня. Ціни акцій показали негативну динаміку через загострення ситуації на сході країни та, не в меншій мірі, через новини про реструктуризацію боргових зобов’язань України. Остання новина, як і наступні події, виходячи з цього факту, імовірно, буде визначати динаміку цін акцій українських емітентів, та й взагалі фінансових інструментів держави Україна та приватних емітентів українського походження найближчим часом. Про можливий початок переговорів щодо змін умов суверенного зовнішнього боргу країни Міністр фінансів України Наталія Яресько об’явила в швейцарському Давосі. Боргові державні зобов’язання України в валюті подешевшали, посиливши тренд, який намітився раніше. Особливо підросли дохідності на ближньому кінці кривої – паперів зі строками погашення в 2015 та 2016 році. Їх рівень зараз вказує на імовірність списання частини цих боргів. Дохідність «довгого» суверенного випуску Україна-23 зі строком погашення в 2023 році, який більш точно відображає ризики інвестування в акції, зросла за два дні з 17,7% до 20,1%.

Ще одною новиною для ринку акцій в Україні, на цей раз позитивною, є початок котирувань акцій у формі GDR Миронівського хлібопродукту та Укрпродукту. Якщо акції останнього не представляють такої значимої цінності, то, слід зазначити, що МХП є досить солідним емітентом, акції якого обертаються на основному майданчику Лондонської фондової біржі. Хоча в термінах ЛФБ вони є слабо ліквідними, сам емітент принципово відрізняється в кращу сторону від інших, акції яких  зараз представлені на Українській біржі. Хочеться сподіватись, що це лише початок і через кілька років ми будемо мати в Україні торгівлю паперами повноцінних емітентів, які відповідають кращим світовим стандартам. До речі, ціна акцій Миронівського хлібопродукту на ЛФБ, незважаючи на певні побоювання стосовно українського суверенного боргу, в останній місяць не знижується, а дохідності двох випусків єврооблігацій емітенту суттєво нижчі, ніж суверенного боргу нашої країни з тими ж термінами погашення. Крім того, МХП недавно отримав додатковий кредит в валюті на розвиток бізнесу, що підтверджує віру авторитетних інститутів в стійкість і якість його бізнесу.

Що стосується закордонних ринків, то вчора вони суттєво додали. Зведений індекс найбільших підприємств Європи STOXX 600 підскочив на 1,66%, широкий фондовий індекс США S&P 500 - на 1,53%. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,76% після росту на 1,96% днем раніше.

Всьому причиною є вчорашнє рішення ЄЦБ, який прийняв програму кількісного пом’якшення на розміром 60 млрд. євро в місяць на загальну суму 1,1 трлн. євро. Програма почнеться в березні 2015 року і буде тривати до вересня 2016 року. З ринку будуть викуповуватись, як державні облігації, так і облігації приватних емітентів. Основна ціль регулятора збільшити інфляцію в Єврозоні і таким чином стимулювати економіку регіону. На фоні цих новин крос курс євро долар знизився до 1,135. Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси зростають, які і індекс MSCI EM.

Сьогодні зранку фінансові ринки також обдумують новину про смерть короля Саудівської Аравії та подальший напрямок цінової політики на ринку нафти.

Виходячи з суто української ситуації, в п’ятницю варто очікувати продовження негативного тренду на українському ринку акцій, незважаючи на позитивний зовнішній фон. Фінансовий ринок України ще певний час буде адаптуватись до реалій реструктуризації суверенного боргу, і це займе певний час, хоча на цьому шляху можливий і ріст цін акцій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 января 2015
Падение
2 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду