Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 26 января 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1007,54-1,15%

За результатами торгів в п’ятницю індекс УБ знизився на 0,4%. «Звичайні» учасники ринку та маркет-мейкери спробували підняти ціни акцій нагору і у великій мірі їм це вдалось. Проте чутка про обстріл МК «Азвосталь» в другій половині дня призупинила ріст біржового індикатору і він під завісу торгів опустився нижче значення попереднього закриття. Хоча чутки про обстріл «Азовсталі» не підтвердились, трагічні події в Маріуполі наступного дня показали, що для їх виникнення було підґрунтя. Левову частку в зниження фондового індикатору України в п’ятницю внесли власне акції «Азовсталі», які втратили в ціні за результатами торгів в останній день минулого тижня по ціні закриття 7,4%, а по біржовому курсу 5,3%. Шість з десяти індексних акцій УБ закінчили торги в плюсі, чотири - в мінусі. Акції «Укрнафти» показали найбільший приріст – по ціні закриття – плюс 4,1%. Це відбулось на фоні очікувань стосовно усунення можливості заниження цін на нафту, яку продає компанія при аукціонних продажах по відношенню до світових цін. Кабмін начебто схвалив рішення про скасування норми про можливе пониження стартової ціни нафти на аукціонах на 15% від світової ціни. Таку заяву зробив народний депутат Сергій Лещенко. За його словами, на внесенні відповідних змін до Порядку організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу наполягав міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

В п’ятницю на фоні заяв Міністра фінанcів України про платоспроможність країни дохідність суверенних євро бондів суттєво знизилась, що в теорії позитивно для акцій українських емітентів. Після того як стало відомо про початок переговорів по реструктуризації боргових зобов’язань України дохідність випуску Україна-23, який служить індикатором для фінансового ринку підросла до більш, ніж 20%. В п’ятницю вона знизилась до 18%, хоча й цей рівень є високим.

Європейські індекси в п’ятницю суттєво підросли. Зведений індекс найбільших підприємств Європи STOXX 600 здійснив ще один серйозний рух вгору, додавши 1,74% після скачка на 1,66% днем раніше, на фоні очікувань розгортання програми монетарного стимулювання економіки Єврозони. Широкий фондовий індекс США S&P 500 закінчив торги зниженням на 0,55%. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,75% - стільки ж як днем раніше.

Основною новиною для світових фінансових ринків сьогодні є перемога на парламентських виборах на вихідних в Греції лівої партії СІРІЗА. Остання виступає за початок нових переговорів з кредиторами країни та списання частини боргу Греції, а також проти заходів жорсткої економії. Поки важко уявити наскільки лідеру партії-переможця виборів Алексису Ціпрасу вдасться переконати міжнародних кредиторів списати борг і в той же час продовжити отримувати фінансову допомогу для країни. Це непросто. Євро на цьому фоні по відношенню до долару опустився до найнижчого рівня з 2008 року 1,124 євро за долар, хоча в цьому русі й вплив заходів монетарного стимулювання згаданих вище.

Зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси помірковано знижуються, а індекс MSCI EM втрачає 0,3%.

На фоні останніх політичних новин в Україні і за кордоном на українському ринку акцій сьогодні присутня значна ступінь невизначеності. Рух фондового індикатору УБ імовірно буде незначним, а ціни локальних акцій сьогодні можуть змінюватись різнонаправлено.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 января 2015
Падение
3 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду