Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 6 февраля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1055,68+3,72%

Вчора індекс УБ зріс на 2,4%. Дуже хороший ріст був забезпечений двома чинниками – суто технічним – суттєвим зниженням індикатору протягом минулого місяця, та додатковим – надією на врегулювання кризи на Сході країни.

Вчора в Києві пройшли закриті переговори Канцлера Німеччини Ангели Меркель і Президента Франції Франсуа Олланда з Президентом України Петром Порошенком стосовно проблеми врегулювання військового конфлікту на Донбасі. Глави найбільших та найвпливовіших країн Європи виробили спільну позицію та пропозиції щодо врегулювання конфлікту і сьогодні зустрінуться в Москві з Президентом Росії Путіним, який має власні міркування стосовно способів врегулювання кризи.

Вчора в Києві пройшли зустрічі Державного Секретаря США Джона Керрі з Президентом та Прем’єр Міністром України, також міністром закордонних справ України стосовно врегулювання кризи на сході країни і надання фінансової допомоги Україні.

Факт таких спільних зусиль відразу трьох дуже потужних держав світу є не тільки свідчення уваги до України, але й надзвичайно важливим та своєчасним чинником допомоги у вирішенні двох пріоритетних для України задач: припинення гибелі людей та проведення радикальних економічних реформ.

Одним з цікавих факторів, які також мають вплив на ситуацію на фінансовому і, зокрема, фондовому ринку, стала відмова Національного банку від політики кількох курсів. Сьогодні жителі Києва могли бачити нові значення обмінних курсів на табло в банках. Проте, за умови продовження практики фінансування бюджетного дефіциту через грошову емісію, а точніше наявність такого дефіциту, навряд чи курс національної валюти стабілізується.

Що однією новиною для ринку стало те, що Глава НБУ заявила про те, що переговори з МВФ близькі до завершення, і наступного тижня буде опублікована остаточна оновлена чи нова версія меморандуму про взаєморозуміння між Україною та МВФ. Скоріше за все, буде об’явлено про надання Україні масштабної фінансової допомоги, проте, імовірно, її транші будуть надходити поступово і їх надходження буде залежати від виконання умов Фонду та проведення економічних реформ. Згідно з опитуваннями, громадяни України психологічно не готові до радикальних економічних реформ. Державний секретар США Джон Керрі також вчора в Києві заявив про надання Києву додаткових фінансових гарантій від уряду США на 1 млрд. доларів США за умови проведення реформ. Під ці гарантії можна буде отримати на таку ж суму кошти шляхом випуску гарантованих державних зобов’язань.

Сьогодні ріст на українському ринку акцій за такого фону може продовжитись, хоча, трейдерам слід все ж бути обережними.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 6 февраля 2015
Падение
0 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду