Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 10 февраля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1036,32+0,17%

Вчора індекс УБ знизився на 2%. На початку торгової сесії індикатор непогано зростав, додавши 2%, але майже відразу почав знижуватись і закінчив сесію в помітному мінусі. Більше за інші знизились ціни акцій Єнакіївського МЗ (-7,5%) на фоні новини про зупинку виробництва та Донбасенерго (-4,9%) на фоні новини про припинення оплати грошовими коштами за електроенергію вироблену в зоні АТО. Стосовно першого, холдингова компанія «Метінвест» заявила про складнощі в доставці вантажів в та з Єнакієве. Що з стосується другого, Міністр енергетики та вугільної промисловості Демчишин повідомив, що необхідно шукати рішення, яке дозволить розв’язати проблему з оплатою електроенергії кінцевими споживачами, наприклад через механізм бартерних поставок. На український ринок акцій вчора також помітний негативний вплив мало помітне зниження зовнішніх фондових ринків. Певним фактором для зниження цін локальних акцій могла послужити і стабілізація курсу національної валюти на міжбанку.

Основними новинами для сьогодні України є заява представника МЗС України про стриманий оптимізм з приводу переговорів у «нормандському форматі» 11 лютого та продовження роботи місії МВФ в Україні також до 11 лютого. Складнощі в переговорах про врегулювання кризи на сході України та урядових переговорів з місією Фонду породжують певну невизначеність, яка може негативно позначитись на українському ринку акцій.

Вчора основні закордонні біржі закінчили торги в мінусі. Панєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,7%, широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,4%, композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився на 0,6%. Основним чинником, який зараз тисне на закордонні біржі є перспектива зростання відсоткових ставок в США при немалих цінах акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси і індекс MSCI EM - в слабкому плюсі.

Оскільки ситуація в Україні до кінця цієї середи характеризується невизначеністю, то й ситуація на фондовому ринку країни є також невизначеною. Ринок легко може піти в будь-яку сторону знайшовши для цього аргументи. Ситуація на зовнішніх ринках більше сприяє слабкому зростанню цін українських акцій сьогодні. Негативним технічним фактором є той, що під час ранішнього росту ринку вчора індекс наблизився до попередньої вершини початку січня 2015, що могло спричини хвилю продажів, пов’язаних з фіксацією частиною гравців прибутків. Імовірно сьогодні динаміка на ринку буде слабкою з тяжінням до росту.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 февраля 2015
Падение
3 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Утренний комментарий 10/02: достижение договоренностей в Минске даст украинскому рынку акций импульс для роста
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду