Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 13 февраля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1107,41+0,13%

Вчора індекс УБ на новинах з Мінська та інформації про домовленість між Україною та МВФ про надання кредитів підскочив аж на 6,2%. Сьогодні ріст на фондовому ринку України, принаймні в першій половині дня, може продовжитись. Надалі динаміка цін акцій буде визначатись реаліями життя: практичною реалізацією поки що лише принципових домовленостей, динамікою фінансових показників емітентів – їх прибутками та доходами.

Більше за інші природно зросли акції «із зони АТО» та коло неї: Адвіївський КХЗ (+40,3% по ціні закриття та 17,5% по біржовому курсу), Алчевський МК (+23,2% по ціні закриття та 18,1% - умовно по біржовому курсу – за попередні дні офіційний курс відсутній), Єнакіївський МЗ (+11,1% по ціні закриття та 12,9% по біржовому курсу). Однак, через більшу вагу в індексі, найбільший внесок в ріст індикатору внесла зміна цін акцій «Мотор Січі», «Центренерго» та «Азовсталі».

Для фондового ринку дуже важливо, що буде відбуватись далі. Чи дійсно припиниться вогонь та будуть відведені важкі озброєння, чи буде відбуватись поступова деескалація конфлікту та нормалізація життя в зоні коло бойових дій та й в цілому в країні. Чи будуть отримані транші МВФ і чи буде додаткова фінансована допомога Україні від країн-донорів. Чи буде Україна дотримуватись вимог міжнародних кредиторів і підвищувати ціни на газ до ринкового рівня до квітня 2017 року, як домовлено, та скорочувати бюджетні видатки. Чи вдасться нормалізувати основні макроекономічні показники країни: різко зменшити дефіцит платіжного балансу, зменшити бюджетний дефіцит, забезпечити зростання економіки. І врешті решт, повторимося, як будуть вести себе фінансові показники емітентів – чи будуть у них прибутки та ріст доходів.

За умови, що все це буде відбуватись, хоча й поступово, ми побачимо суттєвий ріст цін українських фінансових активів, виражених в валюті. Цей ріст, за сприятливих умов, скоріше, буде відбуватись нерівномірно, ривками, в залежності від реальної ситуації, до рівнів, які були раніше до зниження, а потім і до вищих.

Проте з урахуванням непростої ситуації, яка склалась, найближчим часом нас може очікувати певне зростання, а потім і певне зниження цін активів, оскільки ринки будуть чекати підтвердження очікувань, а гравці ринку захочуть зафіксувати частину прибутків. Шлях попереду непростий і не дуже швидкий.

Сьогодні ж все ж таки, незважаючи на вчорашній ріст і, імовірно, певні пориви у декого зафіксувати прибутки, на локальному ринку акцій можна очікувати непоганий ріст – хоча й суттєво менший за вчорашній.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 февраля 2015
Падение
0 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду