Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 16 февраля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1106,55-0,08%

Індекс УБ знову, як і в минулу середу, протягом дня демонстрував химерний рух зі зростанням, зниженням, знов зростанням та знов зниженням, і закінчив торги в символічному плюсі у 0,17%. Індексні акції показали різнонаправлену динаміку з максимальним зниженням ціни акції (за ціною закриття) Авдіївського КХЗ – 10,4% та максимальним зростанням (за ціною закриття) ціни акції Азовсталі – 3,7%. Такі рух є чітким свідоцтвом невизначеності поточної ситуації.

У вівторок починається традиційна річна конференція для інвесторів, яку проводить група «Дрегон Капітал». Зазвичай безпосередньо перед конференцією, під час її та відразу після її закінчення спостерігався ріст цін акцій українських емітентів. На цей раз подія співпала з підписанням мінських угод-2 та заявами про надання масштабної фінансової допомоги Україні, двох значимих подій, які вже породили суттєвий ріст цін українських фінансових активів. На жаль доводиться спостерігати і негативні обставини, серед, яких і зниження міжнародним рейтинговим агентством Fitch  довгострокового рейтингу дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті до "CC" з "CCC". Агентство підтвердило РДЕ України в національній валюті і рейтинг її гривневих облігацій на рівні "CCC", а також короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні "C".

Основні світові фондові ринки в п’ятницю зросли. Панєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 додав в п’ятницю 0,6% і закінчив торгову сесію на багаторічному максимумі. Німецький DAX, додавши 0,4% вперше за всю історію перевищив відмітку в 11000 пунктів. Драйвером росту для індикатору стали непогані дані по росту ВВП Німеччини. Британський FTSE в п'ятницю додав 0,7%, французький CAC - також 0,7%. Фондові індекси США S&P 500 і Russell 2000 оновили рекорди, а індекс Dow Jones Industrial Average перевищив відмітку у 18000 пунктів вперше з початку року. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в останній день тижня впевнено зріс на 1,6%.

Сьогодні ринки взяли певну паузу: ф’ючерси на європейські фондові індекси та індекс MSCI EM слабко знижуються.

Схоже на те, що на тлі всіх цих подій індекс УБ після невеликої паузи і п’ятницю спробує зробити ще один ривок вгору. Технічно на цьому шляху видно перепону – дуже великий ріст в попередні дні. Чи вдасться її подолати – побачимо.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 февраля 2015
Падение
2 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду