Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 15:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 3 марта 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1114,56-1,88%

Індекс УБ вчора зріс на 1%. Технічно на місячному графіку вималювалась картина непоганого зростання, яке має продовжиться ще не один день, хоча на шестимісячному графіку є не дуже хороші ознаки, а саме: індекс підійшов до двох жовтневих піків, після яких пішло зниження, та й на графіку 6 місяців видно сповільнення його росту. Так що найближчі торгові сесії стануть вирішальними для визначення подальшого руху індикатору. Важливим моментом трохи пізніше  стане засідання ради директорів МВФ, яке з немалою імовірністю прийме рішення про надання Україні великої фінансової допомоги і в рази більшого, ніж зазвичай, першого траншу. В такому разі це з великою імовірністю стане суттєвим драйвером росту цін українських фінансових активів, які можуть суттєво підрости на новині. Однак, ще до цієї події, в її очікуванні, ціни українських акцій та облігацій можуть підтягуватись уверх, навіть всупереч світовим трендам.

З фундаментальних новин в Україні особливо звертає на себе увагу вчорашнє позачергове засідання Верховної Ради, яке відкрило шлях до отримання зараз такої необхідної фінансової допомоги МВФ. Сьогодні відбудеться чергове пленарне засідання Верховної Ради, а також засідання НКРЕКП - Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Комісія планує сьогодні переглянути тарифи на газ для населення, ціну газу для ТКЕ і ціну реалізації газу "Укргазвидобування". Ці прогнозовані рішення разом з рішенням НКРЕКП від 26 лютого, про підвищення тарифів на електроенергію для населення в 3,5 рази в 5 етапів до квітня 2017 року за умови їх реалізації і відсутності дуже значного відсотку неплатежів, відривають шлях для реформування паливно-енергетичного комплексу і принципового підвищення інвестиційної привабливості компаній газового комплексу та електроенергетики.

З точки зору корпоративних новин, як слідує з оголошень про збори акціонерів, підприємств ГМК, в 2014 році суттєво покращився чистий результат окремих металургійних підприємств (не в цілому!) і значно погіршився чистий прибуток гірничо-збагачувальних комбінатів. Можна припустити, що велика частина цих змін прийшлась на 4-ий квартал 2014 року, коли спостерігалась дуже сильна негативна динаміка в цінах металопродукції та залізорудної сировини. На жаль, в оголеннях про збори акціонерів не міститься інформація про операційні результати емітентів. Тож більш достовірно встановити, що саме стало причиною таких змін в чистому прибутку неможливо. Що стосується «Мотор Січі», то чистий прибуток 4-ого кварталу виявився близьким до очікувань.

Що стосується зовнішніх ринків. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, рухається вниз. Після зниження в минулу п’ятницю на 0,36%, вчора індикатор просів ще на 0,2%, а сьогодні зранку знижується на 0,15%. Європейські біржі закінчили вчорашні торги в цілому в невеликому мінусі. Панєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,2%. А от американські індекси, навпаки, порадували інвесторів. Індекс Nasdaq закрився вище позначки 5000 пунктів вперше з 2000 року. Індекси S&P 500, Dow Jones Industrials після вчорашнього зростання закінчили торги знову на рекордних відмітках.

Сьогодні на українському ринку зустрінуться два тренди – негативний зовнішній фон з фондових ринків країн, які розвиваються, та позитивні очікування фінансової допомоги МВФ та поступового заспокоєння ситуації на Донбасі. Яка з них переможе, сказати важко. Імовірності приблизно рівні. Та все ж, можливо, варто ставити на ріст.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 3 марта 2015
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий: Старт торгов на украинском рынке акций возможен с покупокРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду