Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 9 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 843,48+0,73%

Вчора індекс УБ за результатами торгів слабо підріс, додавши 0,2%. Слід відзначити, що переважно більшу частину дня індикатор провів в «червоній зоні», при цьому зниження в мінімумі по відношенню до значення закриття попереднього дня досягало майже 2%. Тим не менш, варто відзначити позитивний факт закриття локального ринку акцій в плюсі. Це є певним свідоцтвом того, що сьогодні або днями на Українській біржі може початись ріст.

Європейські фондові біржі завершили торги четверга в основному теж в невеликому плюсі. Основні фондові індекси Європи підросли до 0,6%. Панєвропейський індекс «голубих фішок» Euro Stoxx 50 втратив 0,04%, в той час, як широкий індекс STOXX Europe 600 підріс на  0,2%. Американські фондові біржі розпочали торгову сесію зі слабкого зниження, і їх невиразна динаміка протрималась до середини торгів, після чого фондові індикатори США пішли угору, і підросли за результатами торгів: Dow Jones Industrial Average на 0,8%, широкий індекс S&P 500 – на 0,9%. З технічної точки зору важливим є те, що фондовий ринок США вчора закрився вище значень двох попередніх локальних максимумів, що відкриває йому подальший шлях нагору. Було доволі зрозуміло, що після двох недавніх хвиль суттєвих розпродажів на американському фондовому ринку, потенціал продавців вже у великій мірі вичерпаний, і основні гравці будуть пробувати грати на підвищення, що вони досить обережно і роблять. Та ж тактика, по великому рахунку, завдяки тому ж фактору закінчення крупних розпродажів, спостерігається і на ринках країн, які розвиваються. Хоча вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, і втратив 0,3%, це необхідно порівнювати з переконливим ростом попередніх днів. Три торгових дні з останніх шести, не рахуючи сьогоднішнього, індекс зростав більше, ніж на 2%. Сьогодні зранку індикатор вже додає 1,3%.

Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зранку помірковано підростають.

Оглядачі на ринках сьогодні посилаються на опублікований вчора протокол останнього засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС, який начебто вказує на високу імовірність відсунення дати підвищення базової ставки в США. Звичайно, чинник ставок має місце, та все ж, здається, визначальним для руху вгору на західних фондових біржах є набагато більш важливий в короткостроковій перспективі згаданий факт закінчення крупних розпродажів акцій обережними інвесторами. Іншим чинником для фондових ринків став ріст цін на нафту, який має дійсно великий реальний позитивний вплив, в першу чергу, на фондові ринки країн, які розвиваються. Опублікований вчора звіт компанії Alcoa за 3 квартал 2015 року, який відкриває неофіційний сезон звітності в США, вийшов слабкий, та, імовірно, фондові біржі у великій мірі проігнорують цей факт.

Таким чином на зовнішніх риках за кілька останніх днів склався доволі позитивний фон. Схоже на те, що ентузіазм продавців на локальному ринку акцій також вичерпується. І те і друге створює непогані передумови для росту локального ринку акцій, якщо не сьогодні, то на днях.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 октября 2015
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Pre-marketРост
ITT Investment group
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду