Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 26 ноября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 725,1-1,93%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 2,2%. Дев’ять з десяти індексних акцій закінчили вчорашню торгову сесію зростанням, одна – з нульовою зміною. Це вже п’ята торгова сесія зростання поспіль, і явне свідоцтво того, що найближчими тижнями нас очікує суттєве відновлення цін акцій, які торгуються на Українській біржі, що значно знизились з середини вересня. Очевидно, розпродажі закінчились і учасників локального ринку очікує «похід наверх». Така, часом, сильна динаміка на локальному ринку акцій вверх і вниз пояснюється його слабкою ліквідністю. Зараз відновлення відбувається, імовірно, після того, як один чи група впливових учасників закінчила продажі, протягом яких у інших учасників ринку не виникало особливого бажання придбавати акції. Це і стало чинником занадто сильного зниження цін акцій. На шляху нагору можливі паузи, в тому числі, і на день чи два. Вчора, як ілюстрація цього, в першій половині дня індекс УБ втрачав 1,5%.

Європейські фондові індекси вчора закономірно підросли. Вони суттєво знизились за день того, в той час, як американська сесія в той день була позитивною. Тож вчора усереднена цінова динаміка європейських ринків підганялась під усереднену динаміку на фондових біржах США. Ріст загальноєвропейських індексів: «голубих фішок», Euro Stoxx 50, та широкого індексу, STOXX Europe 600, склав, відповідно, 1,5% та 1,4%. Невелика зміна вчора фондових індексів США також була закономірною і визначалось двома факторами: тим, що ці індекси впритул підійшли до верхньої границі довгострокового торгового діапазону (що сильно обмежувало їх ріст) і передсвятковим настроєм, якого впливовим трейдерам не хотілось псувати перед сьогоднішнім святкування Дня подяки. Зміни індексів Dow Jones та S&P 500 вчора були в межах 0,01%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в середу знизився на 0,4%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно підростають, європейські – торгуються різнонаправлено з невеликими змінами, індекс MSCI EM додає поміркованих 0,2%. Торгова активність і динаміка на світових фондових біржах через свято в США буде сьогодні невисокою.

Дуже імовірно, що після довгих вихідних в США, фондові індекси країни очікує помітна корекція вниз. Це визначається згаданим фактом, що фондові індекси США зараз знаходяться на верхній границі свого торгового діапазону, яка в свою чергу є верхньою границею розумного, з фундаментальної точки діапазону значень, що визначається співвідношенням дохідностей інвестицій в акції та боргові інструменти емітентів країни. Це зниження матиме помітний негативний плив і на динаміку на більшості фондових бірж по світу.

Останнє в значній мірі не стосується або стосується лише в малій мірі локального українського ринку акцій, який, як вже згадувалось, дуже імовірно, продовжить відновлення до більш розумних значень. На цьому шляху, звичайно, будуть невеликі паузи. Така пауза можлива і сьогодні після п’яти сесій росту на ринку, але також високою є і імовірність продовження росту.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 ноября 2015
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 26/11Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Pre-market
ITT Investment group
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду