Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 16:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 22 декабря 2011

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1466,62+0,62%

У середу, 21 грудня, не зважаючи на різке зростання основних українських фондових індексів з початку торгової сесії аж до обіду, протягом другої половини дня вони почали втрачати досягнуті позиції, в результаті чого торги закрилися у червоній зоні. Основним фактором зростання, з якого розпочався торговий день на українських фондових майданчиках, стали хороші новини з ринку нерухомості США. А саме, стало відомо, що кількість закладок нових будинків станом на листопад виявилась значно більшою, від очікуваної (685 тис. проти 635 тис.), що говорить про поступове загальносекторне оздоровлення найбільшої економіки світу. Додавав оптимізму й очікуваний аукціон Європейського центробанку (ЄЦБ), метою якого було насичення європейської банківської системи ліквідністю. Зважаючи на ці новини, і на відставання українських фондових індексів від світових протягом останніх торгових днів, у середу Індекс «Української біржі» вже за перших дві години торгів зріс до рівня 1485 пунктів (у вівторок торги закрились на рівні нижче 1460). Проте перевага биків тривала не довго і вже з обіду на ринку почали активно розпродувати індексні акції. Серед причин такої динаміки вбачаються два найбільш впливові чинники: перший – зовнішній, пов'язаний з тим, що під час аукціону ЄЦБ банки залучили коштів значно більше, ніж очкувалось (489 млрд. євро проти 293 млрд.), що говорить про певну недооцінку проблем ліквідності в європейській банківській системі; другий чинник – внутрішній, пов'язаний з тим, що українська влада ніяк не може домовитися з російською про подальше ціноутворення на газ, від якого так сильно залежать деякі українські компанії.

Як результат, 21 грудня Індекс УБ завершив торги з динамікою -0,8%, а Індекс ПФТС – -0,71%. Обсяг торгів на фондовому ринку УБ сягнув 101,8 млн. грн., з яких на ринок заявок припало 22,5 млн. грн. Найактивніше торгувалися акції MSICH (4,4 млн. грн.), CEEN (3,6 млн. грн.) та ALMK (3,3 млн. грн.), найбільше серед індексних емітентів втратили в ціні акції AVDK (-1,67%), а найбільше додали в ціні акції STIR (2,72%).

Серед найбільш важливих економічних даних, які з’явилися у середу, можна виділити більше від очікуваного зниження експорту Японії (станом на листопад -4,5% р/р при очікуваному зниженні на 4%), що безсумнівно призведе до зниження темпів зростання японської економіки у 4-му кварталі, і що ще раз говорить про поступове «охолодження» найбільших економік світу (окрім США).

А сьогодні, 22 грудня, ринки будуть очікувати даних з ринку праці США, що останнім часом були доволі оптимістичними, та деяких індексів активності американських споживачів. Звичайно ж, усі продовжать моніторити засоби масової інформації в пошуках новин з Єврозони. Станом на 8 годину ранку ф’ючерси на основні світові індекси торгуються з від’ємним показником, однак з невеликим від нуля відхиленням. На відкритті торгів на українських фондових майданчиках можна очікувати помірне зростання, яке, втім, у другій половині дня може коригуватися під впливом інформаційного потоку.

Новини

«Луганськтепловоз» заявив про наявність замовлень на 2012 рік від «Російських Залізниць» на суму 2,4 млрд. грн. 

Коментар аналітика: Безперечно основною та найпозитивнішою новиною є повідомлення відносно планів на 2012 рік, які  вперше були оголошені підприємством публічно. В разі досягнення заявленого рівня, «Луганськтепловоз» збільшить чистий прибуток на 50% (з 1,6 млрд. грн. у 2011 р.) і вже вкотре перевершує власний рекорд. Подробиці домовленостей між компанією та РЖД невідомі, а тому викликають питання про можливість їхньої реалізації у повній мірі. Тим не менше, можна констатувати, що навіть часткове виконання плану є позитивним для розвитку компанії і надає імпульс для зростання акцій з сьогоднішніх депресивних рівнів.

Луганськтепловоз позичив 747 млн. руб. у материнської структури. 

Іншою новиною стала вчорашня заява щодо залучення позики «Луганськтепловозом» на суму 747 млн. рублів. Позика була надана «Трансмашхолдингом» на 13 місяців під відсоткову ставку 9,5%.

Коментар аналітика: Проблеми з обіговими коштами внаслідок затримки відшкодування ПДВ державою вже дають про себе знати та змушують компанію залучати кредитні ресурси, що негативно відображається на її операційній діяльності.

«Турбоатом» уклав контракт на суму понад $100 млн.

Це контракт на виготовлення та поставку турбіни потужністю 1100 МВТ з конденсатором для блоку №4 Ростовської АЕС (Росія). Поставка конденсатора відбудеться 2014р.; турбіни 2015р.

Коментар аналітика: Позитивна новина для ВАТ «Турбоатом». Обсяг контракту становить 32% обсягу реалізації 2015р. первинно врахованого в оцінці компанії. Успішне виконання цього контракту, а також перспектива підписання контрактів  з іншими АЕС (Нижегородська, Курська, Балтійська), буде стимулюючим фактором розвитку компанії та відповідної оцінки її ринком. Крім того, позитивний ефект полягатиме в виробництві турбін для АЕС, що є більш рентабельним, ніж виробництво парових турбін та турбін для гідроелектростанцій.

Настроение рынка на 22 декабря 2011
Падение
3 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов 22/12: надежда на «ралли» еще жива
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынка 22.12.2011Рост
Аналитический департамент SORTIS
Обзор рынка акций перед открытием (22.12.2011)Падение
Аналитический департамент SORTIS
Premarket 22/12: важная статистика определит ход торгов
Дмитрий Михайлусенко, специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзор
ИК Велес Капитал Украина
Нефть поддержит фондовые активыРост
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Сидоров Алексей


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду