Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 14:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 4 января 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1476,74+1,22%
Перші дні нового року пройшли на зарубіжних ринках на оптимістичній ноті. Так, новини з Китаю, Європи та США вселили в інвесторів надію, що глобальна економіка стабілізується після тимчасового уповільнення у 2 півріччі 2011 року. Індекси PMI по Європі та Китаю несподівано підвищилися, а індекс активності ISM у промисловому секторі США взагалі виріс до 6-місячного максимуму. Німеччина зафіксувала зниження безробіття у грудні до найнижчого рівня за 20 років.

Вчора також вийшов протокол засідання ФРС США за грудень. Хоча у ньому не було ніяких несподіванок, цікавим є інше: з початку цього року відбудеться чергова ротація серед голосуючих членів FOMC. Замість Фішера, Кочерлакоти, Плоссера та Еванса голосуватимуть Піанальто, Лакер, Локхарт та Вільямс. Судячи з минулих голосувань, усі вибулі члени комітету, окрім Еванса, були налаштовані проти стимулюючої монетарної політики ФРС, тоді як Чарльз Еванс був чи не найбільшим «голубом» у ФРС, відкрито виступаючи за QE3. Таким чином, аналітики вважають, що з новими членами FOMC, більшість яких підтримують пом’якшення монетарної політики, ФРС отримає комітет налаштований на подальшу стимуляцію. Першим іспитом для нового складу ФРС буде засідання 25 січня.

Ми очікуємо, що українські акції почнуть надолужувати відставання від зарубіжних ринків після дводенної паузи та чекаємо зростання за результатами найближчих торгових сесій.

Новини

Північний ГЗК в січні-вересні 2011 року збільшив чистий прибуток в 2,15 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року — до 4752 млн. грн. Прибуток до оподаткування за підсумками 9 місяців зріс на 99% — до 6 272 млн. грн. За цей період підприємство наростило чистий дохід на 47% в порівнянні з аналогічним періодом 2010 р. — до 10 882 млн. грн., дохід - на 46%, до 12 440 млн. грн.
Коментар аналітика: нейтральна новина. Як і очікувалось, Північний ГЗК показав хороші фінансові результати за підсумками 9-ти місяців 2011 року на тлі високих світових цін на ЗРС за вказаний період. Чистий дохід залишився на рівні 2-го кварталу, рентабельність EBITDA та чистим прибутком склали близько 66% та 44% відповідно. Однак ціни знизились у 4-му кварталі в середньому на 20%, тому ринок в очікуванні результатів за останній квартал 2011 року і не буде реагувати на позитивні результати за підсумками трьох кварталів.

Українські трубні підприємства в 2011 р. збільшили обсяг виробництва сталевих труб на 25% р/р, до 2 182 тис. тонн.
У грудні випуск продукції склав 163 тис. тонн, що на 11% менше, як порівняно з листопадом 2011-го так і порівняно з груднем 2010-го.
Коментар аналітика: Харцизький трубний завод виготовив

73,1 тис. тонн труб великого діаметру (+31% порівняно з груднем 2010 та +25% порівняно з листопадом 2011). За рік виробництво продукції на ХТЗ зросло вдвічі, до 631 тис. тонн. Завод продовжує демонструвати високий рівень завантаження, а у грудні досяг рекордної позначки за останні 7 років – 73 тис. тонн ТВД.

Стабільна завантаженість заводу почалась із контракту з російською нафтогазовою компанією «Транснафта», далі завод постачав труби для газопроводу «Бейнеу–Бозой–Чимкент» у Казахстан, а у вересні здобув контракт з компанією «Туркменгаз» на поставку ТВД для газопроводу «Схід-Захід» в обсязі 150 тис. тонн, і цей контракт, за словами директору з продажів «Метінвесту», є тільки початком співробітництва.

Нижньодніпровський трубопрокатний завод виготовив 28,5 тис. тонн труб (-2% та -18% відповідно). В цілому за рік виробництво продукції склало 406 тис. тонн (+13%).

Новомосковський трубний завод виробив 21,1 тис. тонн труб (+14% та -27% відповідно); в цілому за рік – 217 тис. тонн (+19%).
Рекомендації залишаються незмінними, їх тільки підтверджують дані по обсягах виробництва. Вважаємо, що заводи групи «Інтерпайп» ще протягом півроку-року не продемонструють висхідної динаміки ціни акцій. А от Харцизький ТЗ мав би продемонструвати: у четвертому кварталі завод матиме ще кращі фінансові результати, ніж були в третьому, що може привернути увагу інвесторів до цієї акції.



•    сайт КУА "КИНТО"
•    тел. 390-57-60

Настроение рынка на 4 января 2012
Падение
0 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Новости с ФРонта: аналитический взгляд на год
КИНТО
Ежедневный обзор
ИК Велес Капитал Украина
Позитивное начало годаРост
ИФК "АРТ КАПИТАЛ"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду