Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 12:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 2 февраля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1541,1-1,42%

Вчора український фондовий ринок продовжив рух угору: індекс УБ зріс на 3,23%; ПФТС додав 2,49%. Ліквідна частина ринку заявок УБ продемонструвала впевнене зростання цін акцій. Найбільшим попитом користувались акції металургійних комбінатів (AZST, ENMZ), шахт, Ясинівського КХЗ, Стаханівського ВБЗ.

На фоні позитивних новин продовжували дорожчати акції Центр- та Донбасенерго – денна доходність склала в середньому 3,6%. Обсяг торгів акціями на ринку заявок зріс до 40 млн. грн., лідирували за обсягами торгів все ті ж акції Алчевського МК, Центренерго, Азовсталі, Авдіївського КХЗ. При цьому, декілька малоліквідних акцій, всупереч загальній тенденції, зменшили котирування, найбільше знизились акції Новомосковського ТЗ, Дніпроенерго, УкрАвто.

Продовженню ейфорії на вітчизняному ринку та позитивній динаміці світових індексів посприяли позитивні макроекономічні дані з Китаю, Єврозони, Великобританії, США. Так, індекс ділової активності у промисловості Китаю зріс до 50,5 пунктів у січні цього року, у США індекс ISM досяг 54,1, покращилось значення PMI Manufacturing єврозони, хоча все ще знаходиться нижче 50 пунктів. Індекс споживчих цін у Єврозоні зріс на 2,7% р/р.

Крім того, практично узгоджене питання реструктуризації грецького боргу і наступного тижня вже очікується підписання домовленостей з кредиторами.

Вчора Португалія успішно розмістила 3-х та 6-ти місячні облігації в сумі 1,5 млрд. євро з доходністю 4,068% та 4,463% відповідно; та Німеччина – 10-тирічні облігації в сумі 4,093 млрд. євро з 1,82% річних. Сьогодні планується розміщення боргових паперів Іспанії та Франції.
Тож європейські фондові індекси провели увесь день у «зеленій» зоні та за результатами торгового дня продемонстрували високу дохідність, зокрема британський індекс FTSE подорожчав на 1,92%; німецький DAX – на 2,44%; французький CAC — +2,09%. Провідні американські індикатори зростали слабше: Dow Jones додав 0,66%, S&P – 0,89%, а NASDAQ – 1,22%.

Позитивною для ринку стала заява соціальної мережі Facebook щодо проведення IPO.

У п’ятницю очікується вихід даних Non-farm payrolls, аналітиками очікується, що кількість робочих місць в приватному секторі у січні зросло на 150 тис. (рівень безробіття – на рівні 8,5%). Згідно даних компанії ADP цей показник у січні склав 170 тис.

А сьогодні вийдуть дані з ринку праці (кількість первинних заявок на допомогу по безробіттю за тиждень), аналітики очікують зниження цього показника на 2 тис. порівняно з попереднім тижнем, до 375 тис. Будуть опубліковані дані по цінах виробників у зоні євро у грудні 2011 р.; очікується, що показник знизився на 0,1% в місячному розрахунку та зріс на 4,3% в річному.

Ще однією важливою подією дня є виступ Бена Бернанке перед Палатою представників Конгресу США.

Азійські ринки, ф’ючерси на європейські та американські індекси вранці торгуються в «зеленій» зоні. Російський ринок РТС також демонструє незначне зростання котирувань. Тож і на вітчизняному ринку сьогодні пануватиме позитивний настрій.

Новини

Українські трубні заводи у січні 2012 року збільшили виробництво сталевих труб на 0,7%, порівняно з січнем 2011 та на 7,2%, порівняно з груднем.

Коментар аналітика: Як і раніше, хорошим показникам галузь завдячує Харцизькому трубному заводу, який і в новому році демонструє високе завантаження потужностей. А саме, у січні завод виготовив 62 тис. тонн труб великого діаметру, що на 20% більше, ніж у січні минулого року, у грудні ж завод мав максимальний обсяг виробництва (за останні роки) – 73 тис. тонн ТВД. Позитивна новина для акцій заводу.

До нього приєднався і Новомосковський ТЗ, який збільшив обсяг виробництва продукції на 63% порівняно з січнем минулого року та на 20% порівняно з груднем, виробивши 18,3 тис. тонн труб. Інший завод групи Інтерпайп – Нижньодніпровський трубо-прокатний – виробив 34,4 тис. тонн сталевих труб (+4% та +21% відповідно).

Настроение рынка на 2 февраля 2012
Падение
2 12
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Техническая коррекция на рынке акций все еще остается актуальнойПадение
TFC-финансовый консалтинг при поддержке АЛОР УКРАИНА
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Premarket 02/02: динамика торгов может быть сегодня неоднозначнаРост
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Обзор рынка акций перед открытиемРост
Аналитический департамент SORTIS
UX + 3.2% - максимум в 2012гРост
"АРТ КАПИТАЛ"
Быки сохраняют потенциалРост
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Сидоров Алексей
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду