Log in with an existing account
Login:
Password:
Forgot your password? | Register
Ukraine Exchange - The first exchange in Ukraine with direct market access and internet-trading
Register Login
Thursday, 04.07.2024 12:23
Українська Українська
For Investors
For Brokers
Securities Market
Derivatives Market
Exchange Members
Market Data
Index
Technical Support
About Us
News
E-mail Subscription

Analytics and Market news

Thursday, 1 March 2012

Коментар по акціях ПАТ "Концерн Стірол"

КІНТО
Рекомендация: STIR, Концерн Стірол, аздержать

З початку 2012 року акції Концерну Стірол продемонстрували абсолютно найгіршу динаміку серед 40 емітентів на ринку заявок Української біржі, знизившись на 22% при зростанні індексу УБ на символічний 1%. На інших часових проміжках: 3, 6, 12 та 24 місяці – акція також стабільно програє бенчмарку: 23, 8, 15 та 36 відсоткових пунктів відповідно. Стійкою тенденцією стало і зниження зацікавленості інвесторів у паперах емітента, що відобразилося у падінні обсягу торгів до мінімального значення за останні два роки (2,4 млн. грн. протягом останнього місяця). Так, зокрема, суттєва втрата ліквідності стала однією з причин того, що вчорашнім рішенням індексного комітету біржі акції Стіролу поряд з акціями ще 4 компаній виключаються з індексного кошику, починаючи з 16 березня поточного року. Ринок негативно відреагував на дану новину і протягом торгової сесії Стірол втратив 6,2%, опустившись нижче 30 грн. за акцію та досягнувши чотиримісячного мінімуму.

Варто відзначити, що  динаміка ціни акцій підприємства продовжує бути однією з найгірших серед світових виробників міндобрив: компанії-аналоги демонструють відносно стабільне зростання на фоні поступального руху глобальних ринків акцій. Виробничі показники Стіролу залишаються близькими до максимальних і, зокрема, у січні підприємством було вироблено 128,5 тис. тонн аміаку (+39,3% р/р). Отже, падіння акцій можна повністю списувати на негативне відношенням інвесторів до трансферту, що застосовується на підприємстві, та загальноринкове зменшення ліквідності. В теперішніх умовах очікувати на зміни, які зможуть нівелювати ці два фактори, досить важко, проте песимізм інвесторів виглядає дещо надмірним. Ми рекомендуємо тримати акції Стіролу.


Другие рекомендации по инструменту
15 August 2011
Дмитрий Калиниченко, аналитический департамент SORTIS


Copyright © Ukrainian Exchange, 2008-2024. All the rights for the information and analytical materials published on this website are protected in compliance with the ukrainian legislation.
Direct Market Access services are provided by the trading participants of the Ukrainian Exchange.
Tel: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Address: Yakubenkivska Street, 7-g, Kyiv, 04107, Ukraine